geng bas sekolah

Wednesday, December 5, 2012

nyawa nyawa ikan.

Assalamualaikum.

harini baru nak ada masa update blog. bukan takde masa before before ni, tapi rasa macam banyak lagi benda berfaedah nak buat seperti twitter - facebook - games - sudoku langsaikan esaimen tertunggak, renung notes tanpa ekspresi untuk tests, menghulurkan jasa bakti untuk event silat next weekend, dan akhirnya bersedia untuk jutaan projek yang tak lama lagi akan memalu kepala aku dengan sekuat hati.

nampak atas tu ada sudoku? yeah entah kenapa dalam serabut kepala macam nak gila ni pun aku ada hati nak kemaruk dengan sudoku yang boleh menggondolkan kepala tu. dah lah eksyen kemain, taknak tu buat yang  kacang kacang, nak buat tahap pro, tahap buat tiga hari pun takkan habis. 

aku dah nyawa nyawa ikan dah ni

dan minggu lepas je aku baru dapat surat yang mendetakkan jantung. masalah masalah masalah. rasa nak menangis sampai banjir mesya tapi tak boleh. hipotesis dia, jika hati aku fragile, maka hati mak akan jadi bertambah fragile. maka aku kena stone-kan hati dan proceed dengan kehidupan penuh pancaroba tanpa banyak komplen. ya, kita merancang tapi Allah has the best plan. dan alhamdulillah He shows me that setiap masalah ada penyelesaian. and again, alhamdulillah sebab Allah kurnikan hati kental untuk this craying baby wanita besi :)

aku dah ketandusan kata-kata

okay folks, doakanlah aku berjaya harungi semester yang tougher than ever ni, dan doakan aku dikurniakan hati segagah hulk. ngeh ngeh. sekian toceh!

TAKA TORA BATA! TATOBA TATOBA TATOBA

LET'S KICK THE STRESS NIGGA !

4 comments:

WANYellαyαli said...

baguslah kau ;). kental sentiasa. aku kadang-kadang rasa mcm salah amek course. susah gila.

syakey said...

selama aku mengomen blog kau mas, dulu kini selamanya. aku tengok sebizi mana, sesesak mana, kau tetap berjaya pada akhir jalan.

memang wanita besi. stended la pompuan jd crying baby. dalam je. sebab dalam hati da funfair :))

ceritaku MEMORIKU said...

keep calm and cool
haha,
kau nyawa2 ikan pon dpt juga selesai
aku ni nak surrender dah
lepas habis nie aku surrender
haha
-na'dz

cik chopu said...

wany: aku kadang stres jugak, tapi nk tak nak kena face jugak kan. byk2 berdoa lembutkan hati, insyaAllah at the end kau akn rasa senang :)

syakey: hehe masalah kena hadapi kan, bukan dibiar merosak diri. haha ada funfair rupanya, patut ada probs pun still seronok bersukaria

nadz: jgn weh, jgn surrender. face mati-matian, insyaAllah boleh punya