geng bas sekolah

Sunday, February 12, 2012

alhamdulillah.


result semester dua dah release sejak tengah malam semalam. aku pulak baru tau pagi ni. tercengang bila ada yang datang bilik tanya result. alamak dah keluar ke? takde pulak kelam kabut tengok macam sem 1. pagi petang bukak prism kalau kalau result dah keluar. alhamdulillah ramai sangat yang dean's list semester dua. dan alhamdulillah aku pun DL. walaupun tak empat rata, walaupun rasa jauh sangat dari empat rata, aku dah syukur banyak dah. hidup ni bukan untuk kejar empat rata semata. dunia luar sana bukan cuma perlu empat rata semata. 

mari muhasabah diri kejap. ramai sanggup sengkang mata stay up sebab nak kejar result bagus. tapi berapa ramai sanggup bangun malam bertahajud. ramai sanggup hapal buku itu buku ini demi exam, tapi berapa ramai sanggup selak quran at least sekali sehari. hubungan dengan lecturer cukup terjaga demi markah, tapi hubungan dengan Allah cukup terabai. kita rajin sangat jalan kaki kunjung library masa study week, tapi berapa kali sangat kaki melangkah ke masjid. 

jangan kencang sangat mengejar dunia, nanti akhirat lari dari kita. 

ingatan untuk aku sendiri terutamanya dan semua


8 comments:

farhana | selamat said...

amboi, DL! congrats masss! ^_^

Asma :D said...

Congrats Mas! Keep it up :)

**Tazkirah yg baik, hehe**

cik chopu said...

fana: trimas :) alaaa tak hebat cam dia pun. hihi

cik chopu said...

asma: heee untuk renungan bersama :) thanks asma'

Amirul Hakim Mohamad said...

alhamdulillah tahniah ye si genit! teruskan masa akan datang.semoga lebih berjaya insyaAllah.

cik chopu said...

amirulhakim: trimas daun keladi bro :) InsyaAllah

syakey said...

congrats! bestnya dean list! ;D
result aku kuar esok,takuitttt

cik chopu said...

syakey: goodluck :)