geng bas sekolah

Saturday, October 22, 2011

meronggeng.


jauh perjalanan, luas pengalaman.

kaki ni semalam, letih menjelajah. letih melangkah. letih berdiri menampung seorang aku yang makan tak ingat dunia semalam.

utp - keluar ke pintu gerbang jalan kaki ambik kereta.

al bayan seri iskandar - sarapan pagi. pekena roti canai+roti telur+milo ais = 3.60 dan kenyang dan nikmat

teluk batik - menjalankan misi mencari nelayan. ohh wrong place sangat. mana ada nelayan sana. orang dok berasmara dana ada lah. hari jumaat pun jadi.

kampung nelayan - haa sini baru ada nelayan. intebiu pakcik Mande. tanya sikit sikit, gelak banyak banyak. pakcik ni sangat lawak.

jeti pangkor - ni saje je mengada nak lalu, bukan nak pi pangkor pun. next time oke.

tesco manjung - shopping toiletries lah, apo laie

bota - rumah maisarah. makan banyak sangat. mak dia memang tahap masak untuk sepuluh orang makan kott. padahal empat perut je yang bertandang. kenyang tahap nak meletup perut. haha. seronok seronok. ayah dia bawak jumpa tukang gunting rambut dengan buruh. lama jugak lepak sini. lepas maghrib baru balik

batu gajah - ni semua gara2 perut syeda mengidam nak makan piza. padahal perut dah penuh, redah jugak. dan yeah semua makan seolah-olah tak makan dari pagi. aneh sungguh

utp - balik tidur lah apa lagi. penat sangat berjalan.

semuanya demi projek english. seronok seronok.

thanks to group members :
1. bu' supir - nur syuhaida mohd peril
2. adik kuat bising - nurul rafiqah bawa sarfudeen
3. adik kuat bising 2 - maisarah mohd yusak


12 comments:

norsafina said...

projek english ape mas?

syakey said...

mau xseronok dapat jenjalannn kan...

eh,kt utp amik kos apa?? ;)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

itu lah masanya nak jalan puas-puas kan :D

Adibah faizah said...

Aiseh .. assigment BI dy.
Masyukk nyer.

cik chopu said...

fina: kena buat researh bout traditional jobs. tu kena intebiu tu

cik chopu said...

syakey: seronok sangat. amek ICT. hehe

cik chopu said...

sbs: eh betul sangat tu. hoho

cik chopu said...

adibah: masyuk mendenya, duit den yg melayang ha, bukan boleh claim pun

budak penjara said...

meronggeng puas2

RaFiQah said...

hahaha! sekali sekala jd adek.
mne ade bising..kami org baek la..ha3!

cik chopu said...

budak penjara; puas sangat :)

cik chopu said...

rafiqah: ahh bising je kau kat belakang. sakit telinga aku