geng bas sekolah

Thursday, September 22, 2011

aneka aura.


dua tiga hari lagi, mulalah 'aura malas balik' ke udara. tengok muka mak macam tau tau je aku akan protes lagi bila cakap cuti dah nak habis. mulalah mengamuk satu rumah. itu tak kena, ini tak kena. mulalah demand nak makan macam macam. pendek kata, semua isi rumah, sila berikan full attention pada aku sorang je. haa, mintak peha biru ada. mau kena pulas dengan mak.

satu. malas nak berkemas.
dua. malas nak naik ETS.
tiga. malas nak memunggah barang.
empat. malas nak susun jadual sem dua. sem dua?

wah wah, banyak betul malas. tukar pulak. sayu

lima. sayu nak tinggalkan family [anak mak]
enam. sayu nak tinggalkan masakan mak [tandaseru]
tujuh. sayu nak tinggalkan katil [lagi tandaseru]
lapan. sayu nak masuk sem dua. sem dua?

cukup cukup sayu. habis airmata aku. aaaaaa sokmo macam ni. bersemangatlah! cepetan lah ke udara 'aura back-to-uni' wooiiii. curi tulang saje. cehh

dan kau SEM DUA, sila lah berbaik baik dengan aku. cukup lah sem satu dengan empat subjek. nampak sikit walhal dalam empat tu, lagi dua puluh topik muncul. dalam dua puluh tu, lagi entah berapa banyak anak anak topik muncul. sem dua lima benda nak kena belaja. dilipat lipat gandakan jadi berapa dah tu? ahh takmau pikir. kelak, kena hadap, kena hadam.

sekian toceh.

8 comments:

Amirul Hakim Mohamad said...

duduk jb je lah jum? haha

syakey said...

nak dapat momentum blajo balik lepas cuti memang begitu penuh pancaroba! -___-

D-SIM said...

toksoh pk byk, dok dlm ets senyap2..pejam mate, xke mane laa sem due tuh, haha

cik chopu said...

amirulhakim: sana ada makan sedap sedap ke? kalau takde takmau. haha

cik chopu said...

syakey: hoyehh tepat dan tuntas

cik chopu said...

d-sim: hok aloh, kalau la semudah tu

░♥si lampu neon♥░ said...

cik copu jgn malas2 ok..babap kang

cik chopu said...

neo: oo mak ai, takutnya. hihi