geng bas sekolah

Monday, May 2, 2011

spm month. rindunya.


haih, dah berbulan tinggalkan sekolah. dah berbulan tinggalkan asrama. dah berbulan tinggal spm month. life amacam? seronok? ah pigidah. lagi bosan ada. zaman sekolah jugak best. apa yang bestnya duduk rumah ternak lemak tanam anggur?

spm month paling seronok. banyak betul buat jahat. fly beramai ramai, kantoi beramai ramai. on the spot kena lecture dengan ustaz. alasan fly? macam biasa, lapar lapar lapar. nasib baik ustaz baikhati. suruh makan dulu lepastu baru sepantas kilat balik asrama. dah balik asrama satu masalah lagi muncul. yang fly nya, budak budak teknikal je. budak agama memang diam diam duduk asrama sebab depa ada kelas. budak tulen dengan akaun dah selamat balik rumah dengan penuh rasa gembira. maka nak kena dengar bebelan hangat warden aspuri. wuuuu seriau.

budak aspuri yang bertujuh ni memang kena basuh habis habisan. nasib baik lagi, warden bertugas masa tu kamceng habis dengan penjenayah penjenayah ni. maka nasihatnya berbunyi, 'lainkali lapar call cikgu. kamu kan bawak fon' ooops kan dah kena perli.

pagi pagi masa cuti kalau rajin jog keliling sekolah tu ada makna lain lah. keluar sekolah lepak kedai mamak makan roti canai. pergh nikmat! lagi sekali, terima kasih lah pak guard yang baik hati. masa spm peraturan semua dah longgar habis dah. jalan jalan pasar tani, bajet penduduk setempat je. sampai pagar sekolah, kantoi lagi dengan cikgu. buat muka tak bersalah, mintak tumpang cikgu sampai depan asrama. bila ingat balik, macam haremm je perangai aku spm haritu. nasib baik jumpa cikgu yang kamceng kamceng je. kalau jumpa yang singa singa, mau kena clorox biar putih berseri.

wooaaa, rindu zaman sekolah. bila la aku nak boleh senyum senyum macam dulu lagi?

sekian toceh!

9 comments:

FeeL da MorE said...

nanti masuk u, zaman u pon best jugak ! tp siryesly, mmg zaman sekolah la terbaik lg2 kalo duk asrama. mmg nakal giler kan =)

norsafina said...

haha. duduk asrama memang best en.
paling best part makan.
sharing is caring :D

cik chopu said...

feel: hehe tu la. tak sabar nak try life dekat u pulak.

cik chopu said...

fina: mak kau bawak makan sedap hari minggu. aku rindu jugak tu

Hemraj said...
This comment has been removed by a blog administrator.
HaNa said...

rndu gler!!!

cik chopu said...

hana: aku lagila rindu ~

syahirah(: said...

haha.i like.
i love u Mas.
the best thing happen in my life is friends 6 wonders!!

7 wonders forever!!
hehe

cik chopu said...

syahirah: i love you i love you i love you too! hehe. 7wonders buat kes manjang. sikit lagi nak atasi group elit. haha.