geng bas sekolah

Monday, March 7, 2011

sleeping beauty ~


lokasi pilihan untuk tido bukanlah atas katil king yang empuk berbantalkan bantal kekabu, melainkan dalam kelas sejarah yang membosankan berlapikkan kerusi meja beserta buku sebagai bahan cover line.

itulah tido yang paling nyenyak boleh diperoleh berbanding dalam bilik berhawa dingin dengan semua lampu padam. ahai, aneh kan. tapi itulah hakikatnya. dalam bilik sendiri, susah sangat nak tido walhal dalam kelas yang takde langsung item bilik tidur, letak kepala sikit dah boleh lentok. dahsyat betul aura ngantuk di sekolah.

tapi memang best tido kerana tertido daripada tido sebab masanya dah tiba untuk tido. tertido ni paling laris lokasinya, dalam kelas, dalam bas, depan tv, depan laptop dan paling berani mati sekali dalam kereta la masa tengah drive. memang carik maut la en.

aku suka bila tertido nih. tapi yelah, lepas tu hambik kau, sakit tengkuk, sakit badan, sakit urat, segalanya sakitlah. yelah, tido tak kena gaya. al padan mukalah en. lagi lagi bila tido tak sedar perang dunia, melekat pulak peta dunia kat mana mana, memang malu taktau lagu mana nak tutup muka. tapi selalunya, makhluk yang tertido ni depa bukan pedulik sangat hal kecik macam tuh. asalkan aku bahagia mimpi indah jumpa logan lerman. haha.

ok dah mamai ni, nak tido. sekian tocheh~


6 comments:

fieya said...

jumpe logan lerman?
aku peminat dia. haha

tertido mmg best ! syok.

cik chopu said...

fieya: ha, tah tah nanti jumpa kau sekali. boleh la kau belanja aku makan en. kenyang dlm mimpi pun apa salahnya. hihi.

Mr. Swift said...

Hahaha, i used to sleep in kelas sejarah too. :p

anis kristal said...

hahaha.tau takpe mas.tido dsbbkan tertido mmg la sgt2 best!

cik chopu said...

mr swift: most of people did, especially kelas petang. woooaaaa ngantuk !

cik chopu said...

anis: tu la. bantai tido ape style pun rasa lentok yg amat. mimpi semua nak indah je.