geng bas sekolah

Wednesday, March 9, 2011

go go power rangers!




kalau kau dok jepun sekarang, plus minat gila dengan ranger or kamen rider, sekarang ni tengah hangat dengan GOUKAIGER dan KAMEN RIDER OOO. memang layan betul. abang aku rajin pulak download cerita nih dalam lappy beliau. aku pong layang je lah en sekali. memang sejak kecik sampai besau ni, seronok layan cerita nih daripada kau dok ngadap drama indon, drama filipino, dan aneka drama tempatan yang endingnya kalau tak happy ending, konfem ending yang bikin seratus hari orang dok mengumpat.

hadoi, yang geramnya, dah banyak sangat miss episod kamen rider ooo pasal si fie tu busy manjang. asek nak layan sensorang. kedekut bebenau. so dia ubah minat aku pada goukaiger. yang bestnya, ranger lanun nih, boleh bertukar jadi semua ranger yang pernah wujud dalam siri power rangers. gila gempak en. episod tiga paling best, semua berubah jadi ranger pink. mana nak dapat dalam siri lain.

ok aku nak pegi pujuk si fie tuh agar aku boleh cover balik episod yang aku dah tertinggal. hoho ni namanya entri syok sendiri. umur dah tua bangka en, tapi minat macam budak hingusan. aku nekad, aku tetap nak tengok jugak ! hoho orang lain sibuk layan k-drama, aku layan jepang-derama!

tengok baju ni, fie kasik! ada ranger! aku teruja!

10 comments:

fieya said...

teringat zaman dulu kala tgk power rangers :D

cik chopu said...

fieya: takpayah ingat zaman dulu kala. dah berhabuk dah memori. skrg pun boleh layan lagiii, hehe.

Myrul Afiz-iyye (Amirul Hafiz Zulkifli) said...

Teringat Masked Raider. Lepas tu teringat pulak Maskop Raider. Lepas tu lagi, henshin dengan kalkulator, pendrive,...

Cik Tie Berbicare said...

ish mas,, aku pnah tengok sekali je kot cite power rangers dalam hidup aku =.=' hehe

cik chopu said...

myrul: masked rider lah bolis oii. ah maskop rider tuh azam punya keje lah. hoii kenangan henshin kalkulator n pendrive tuh, sensitip oii, jangan sembarangan sebut.

cik chopu said...

nura: sekali je? baik kau layan balik, ambik feel sikitt, then kau akan menyesal tak layan gila gila. haha. kiddin'

Nesa Wazir said...

hehe. dulu nesa suke betul power rangers kaler kuning.kalau beli sticker die duk kumpul yg kuning je.yg kaler lain bagi adik :DD

cik chopu said...

nesa: best nih kalau kita siblings sebab, oh kubenci kuning ! hehe.

Alia said...

haha. mas layan jugak. tapi aku tak suka power angers series yang ni. aku suka yang mighty morphin. yang original punya kan kan

cik chopu said...

alia: tu yang awal awal. tapi tu barat punya, aku tak suka. hehe aku minat jepang punya. barat dah tiru.