geng bas sekolah

Saturday, March 5, 2011

berat punya keluhan~


lama betul dah tak joget joget dalam bilik. sekali dua buat memang berpeluh sebaldi lah en. lagi lagi si penternak lemak macam haku nih. superduper punya pemalas nak exercise. jangankan nak berjoging pagi pagi, nak bangkit dari katil pergi mandi pun malas. haih malangnya bonda beta beranak darakan si pemalas nih.

ok buat masa sekarang aku dah boleh mula mengeluh sebab mak dah buat announcement satu rumah, esok malam beliau akan berangkat pulang ke kampung. makcik aku nak kena operate, because of fibroid. mari ramai ramai doakan keselamatan makcik aku dalam operation ya~ sebab mak kata, operate ni kira nak bertarung hidup mati. sangat hiperbola di situ ya !

berbalik pada kes mak nak balik kampung. oh yeah, banyak betul tugasan yang perlu diambil alih ya. haih, keluhan berat nih. sekali lagi aku akan menjadi bibik terhormat rumah nih mengambil alih tugasan maam besaq selaku ketua bibik sedunia. ampun mak~ nasib baik kali ni ada sepupu aku buleh tolong kasi ringan tugas aku. kalau tak, macam haremm je nak harapkan bapak dan anak terunanya yang dikasihi itu. hanya tahu tuding jari suruh itu dan ini.

ok taknak tulis panjang panjang. padahal aku je yang syok sendiri baca entri sendirikk. haa sekian tocheh !


8 comments:

fieya said...

mas, t buat kerja baik2 ye. :D
aku pun jd bibik kat rumah aku.

cik chopu said...

fieya: jom la buat persatuan bibik takrela sedunia. hee

Myrul Afiz-iyye (Amirul Hafiz Zulkifli) said...

Sebab tu aku tampal gambar obes tu kat tingkap supaya kalau kau termenung menghadap ke luar nanti kau boleh nampak gambar tu...~

cik chopu said...

mirul: kau ni suka mendengki dgn aku en. geram betul. aku gigit kang !

Myrul Afiz-iyye (Amirul Hafiz Zulkifli) said...

Gambar keinsafan...~

cik chopu said...

mirul: haih~

aimi hazwani said...

haha mas..mengikut buku yg aimi bce..mngmas rmah & memasak nie boleh buang kalori taw..so..ap slah nyew..dr kne kuar rmah jogng..lg mlas..hehe..

cik chopu said...

aimi: gitu ek ? wah ni aku nak jadi lagi superduper rajin ni :)