geng bas sekolah

Thursday, January 8, 2009

kisah sibajubiru dan budakcina

si baju biru mendekati satu group student cina junior dengan rambut straight tapi masih serabai.pada waktu itu semua pelajar petang dah berpusu pusu ke kelas masing masing.

sibajubiru: ni form brapa?
budakcina: saya form 4 maaaa.(menipu dengan yakinnya)
sibajubiru: nonononono, i don't think so. (agak menggedik bunyinya)
budakcina:(mengulangi perbuatan si bajubiru)
sibajubiru:(entah kenapa tibatiba menari nari tanpa sebab munasabah di hadapan budakcina)
budakcina:(berlalu pergi.mungkin kerana memikirkan sibajubiru kurang waras)

selepas adegan tersebut berakhir, semua pelajar di kawasan berdekatan memecahkan tawa mereka.saat itu barulah sibajubiru sedar bahawa dia telah memalukan dirinya sendiri.namun,beliau masih berbangga kerana skill tersebut telah berjaya menghalau budakcina masuk ke kelas mereka.

*p/s - ini adalah kisah benar yang tidak langsung ditokok tambah.berlaku kepada sibajubiru yakni aku sendiri.sekarang kau tahu betapa taktau malunya si pemalu ni.

5 comments:

si kura said...

haha..
mende la sibajubiru tu..

_neo_ said...

haduiyai..ko kenapa tiba2 menari cemtu hahahhaa sengal dow~~

cik chopu said...

si kura; sibajubiru tuh manusia biasa,perangai je luarbiasa sikitt

neo; aku pun kurang arif akan sebabnya.tapi aku dah dapat akibatnya.haha.

Dewajiwa said...

hehe.
mungkin intonasi ajukkan si budak junior itu seakan berlagu dan berirama yang spontan boleh membuatkan kita melenggok dan menari?

atau saje tunjuk bakat.
heh.

cik chopu said...

dewajiwa; lebih kepada respon spontan yang lahir dari sanubari yang kurang peduli pandangan orang lain.perasaan nak tunjuk bakat pun ada terlintas sikitsikit