geng bas sekolah

Tuesday, October 30, 2012

holiday ~

Assalamualaikum & Salam Aidiladha

holiday holiday, apa cerita? my holiday went like this:

// raya haji rumah mek
// balik utp untuk dua hari semata mata test and presentation
// balik rumah for midsem break

I do wish to stay longer dekat rumah mek tapi apekan daya. meruntun jiwa raga nak tinggalkan cousins kecik kecik tu. lagi kecamuk bila mek buat ayat tacing dia sebab tak duduk lama lama sikit. cis kalau tak kerana isnin selasa test segala, tak hadapnya aku nak balik utp awal awal. rabu dah start midsem break. why lah kedekut sangat nak bagi proceed je cuti seminggu dua. 

dan mengikut plan asal, tak terdetik pun nak balik rumah midsem break. dah alang alang baru balik utp, rasa sayang nak berhabis duit beli tiket lagi balik rumah. lagipun selambak group projek tu, bila tah nak beres kalau balik rumah. apekan daya, bapak pulak dah demam rindu. hence, anak dara beliau haruslah patuh dan pulang ke rumah ASAP. maka terpontenglah kelas petang tadi gara2 nak balik awal. ihikks. the worst case, ETS bedebah telah delay train selama sejam lima belas minit. aku punya nak balik laju laju sebab mak buat sup tulang, tak pasal pasal lunch delayed to dinner. haih haih.

by then, saya ingin mengisytiharkan, midsem break telah bermula, dan akan tamat ahad ini. ya memang syahdu sebab break yang maha pendek. tapi sila bersyukur dan bersabar sebab habis je sem ni, cuti 4 bulan menantimu wahai mas idayu. tunggu ya, tunggu.

sekian toceh!

4 comments:

syakey said...

kenapa cuti 4bulan wehhh @_@

dengar mcm hectic je life kt utp. aku kalau dalam situasi kau, mesti nangis hari-hari. eh. takbleh2, kena be strong. kuatkanlah dirimu demi masa depan mu. hiks.

slamat cuti weh. walopon pendek :O

ceritaku MEMORIKU said...

tunggu cuti 4bulan tu
nnt kau akan rasa kepuasan
haha
-na'dz

azalia hjsalleh said...

cuti 4 bulan.. sebulan pertama je rasa best.. lg 3 bulan mesti boring x buat apa.. akhirnya pilih nk keje.. itu pengalaman kita dulu.. hehe

cik chopu said...

syakey: dua tahun study dari foundation xmerasa cuti lelama lagi, tu sekali cuti lama tu. sistem utp mmg gitu. tengs yaww ~

na'dz: aku setia menunggu

azalia: aah memang cdang nk keje pun. tolong bisnes mak je, ngeh2