geng bas sekolah

Thursday, September 27, 2012

hero harus bangkit.

Assalamualaikum.

now dah 1:06 pagi. result dah tengok tadi. as expected, result menjunam junam junam jatuh. gara-gara oil and gas. subjek tercorot sem ni. tapi alhamdulillah, still above 3 pointer. and alhamdulillah oil and gas bukan bidang aku. maka kalau tak cemerlang, tak risau lah sangat kan. kena ambik pun sebab university requirement, kalau tak, tak hadapnya aku. ngeh ngeh ngeh.

the starting of first year degree buat aku teringat starting foundation dulu. result gini ler, tak DL pun. lepas tu bangkit bangkit bangkit dan kemudian masuk degree, hihi dah jatuh balik. nampak gaya 1st year 2nd ni macam semangat lebih je. kelas pun pack macam nak tarik napas pun tak sempat. and dah masuk minggu kedua still kucar kacir dengan timetable. di mana silapnya? maybe attitude kita yang buat Allah tarik rezeki. and bila dah realize salah sendiri, pandailah cari solusi, takkan nak ke jalan mati. ye dak?

as for now, goodnite. baca doa tidur. dan off to bed. ooh sebelum tu kena doa banyak2 semoga esok pagi mak in happy mood sebab aku sangat cuak nak declare kejatuhan yang memeritkan ini. aminnnnn.


4 comments:

Anonymous said...

ok lar tue..above 3 pointer lg...haha

cik chopu said...

anon: alhamdulillah. hehehehe

syakey said...

tkde la jejunam sgt tu. high expectation mungkin? utp bkn tough ke? 3 tu hebat dh ah tu :D apa pon,thniah wehh.

cik chopu said...

syakey: hehe mungkin laa, tengkiu.