geng bas sekolah

Saturday, May 19, 2012

pantai kubu.

assalamualaikum.

harini genap setahun aku tercampak nun jauh di utp. esok birthday mak. esok anniversary pokdi. semuanya aku miss tahun lepas. miss birthday mak, miss wedding pokdi. malam tadi sampai rumah pukul 2 pagi dari kelantan. atau lebih tepat lagi dari thailand. aku tak pandai nak cakap kampung aku di thailand. sebab dari kecik asal nak balik kampung je, cakap nak balik kelantan. well, thailand tu overseas sangat lah u'ols. haha, padahal kampung dekat semapadan je pun. ngeeeee.

seminggu duduk kampung seronok bukan main. seminggu mana cukup. tak puas. esok nak balik utp dah. haisy haisy. tiket tak beli lagi. malas malas. layan gambar kampung dulu lah cenggini.

duduk dalam kereta atas feri skodeng makcik dan kanak-kanak comel

anok pokjik - suf'an & safi

jaguh kampung

idham | suf'an

bapak bawak budak budak ni ngail atas batu tepi laut

antara yang penting kalau nak ngail

fie awan nano, fie herman tino

fie masih dalam angan-angan awan nanonya

cucu kesayangan mek , ngee

kerana angin bertiup kencang

pertemuan kali pertama

mek melancarkan perang dingin

nenek dan cucu | pemakan berkaliber

tak, aku tak bekerja sambilan jadi waitress pun

20 sen safi

somtam yumm yumm

hanya di sungai golok | jalan pusat makanan murah | kasikorn bank

pantai kubu | pohon nyiur kembar

pantai kubu 

ohh pinggang kerengga

ribut tepi pantai

perahu vs ribut kencang

safani | kakak cinderella

wafa & suf'an | dua pupu

mokja | alif 

jaguh argentina

they call me mokyu

pantai kubu yang kurindu

belangkas dikatanya ikan pari

bonda atau lebih dikenali sebagai meknoh :)

gossip session under coconut tree

kerana dah lama aku tak main, maka safi jadi mangsa.

yang letih melayan kanak-kanak riang

last but not least, cat and kittens named ibu, bo and da.
p/s: haisy bila lah nak balik sana lagi agaknya. semalam dok berkonvoi dengan penyokong kelantan otw balik kl. agak2 masa diorang nak balik boleh tak aku tumpang sekali balik sana semula? hmmmm ~



3 comments:

Mai-Mo-Yu said...

mokyuuuuuu! hajimemashite!

WANYellαyαli said...

kau dah start cuti ke?
heaven dapat pergi holiday!
aku dari hari tu membatu kat rumah. sobss

cik chopu said...

wany: errrr cuti dah habis dah pun weh. aku dh start degree dah. sob sob