geng bas sekolah

Saturday, April 28, 2012

habis sudah.


assalamualaikum ~

semalam: final class for foundation ! at last habis jugak. tapi tak officially habis lagi. final exam 7-9may. lepas tu baru habis. dan lepas tu degree.

siapa yang tak suka final class? masa ni lah lecturer nak share apa yang patut seperti soalan bocor, kata-kata motivasi, sesi maaf maafan, sesi nangis sana nangis sini (not my case), sesi insap seketika dan paling ditunggu-tunggu adalah sesi bergambar. sepanjang sem taknak pulak approach lecturer mintak gambar, time sesak2 ni la nak sibuk kacik sana kacik sini. penat lecturer aii jadi artis. ngeh ngeh.

antara yang best, shared by sir nordin:

  1. you must have good thoughts.
  2. instead of fikir diri malas, baik fikir 'ohh saya perlu bermula perlahan, supaya mudah catch up'
  3. instead of fikir 'buat apa belajar rajin2 result teruk jugak', baik fikir 'I feel honored and principled when I study hard no matter what the result is'
  4. bad: ulat dalam batu pun boleh hidup, good: aku bukan ulat
  5. bad: buat apa nak attend kelas, aku boleh belajar sendiri - good: you must appreciate majlis ilmu
dan banyak lagi. miss ainol pun share banyak benda. yang paling extreme bila maisarah tacing dengan ayat miss ainol sampai berlari dia ke toilet menangis. ngeh ngeh. comel lah maisarah. 

lepas ni masuk degree suasana mesti lain sikit. hihi. so berikut adalah gambar rakyat jelata ICT BIS yang mengada nak tacing konon lepas ni ICT berpisah dengan BIS padahal tak sama satu kelas je pun. ngeh ngeh. till we meet again dear friends :)


ICT + BIS = TECHIES :)


syeda | raf | mira | akuaku | maisarah
housemates, classmates, mealmates, jogmates, hangoutmates, bollymates :) hahahaha

sekian toceh !


4 comments:

SAYA BUKAN SAMDOL said...

wahhhh, tahniah la dh nak final hehe

btw, degree quite tough. ;D

Asma :D said...

Mas foundation ke? Anyway goodluck final k! :D

Anonymous said...

mas!!! mana ada nangislah. tk tacing pun. pasir je.... ishhh

cik chopu said...

sbs: wahhh yeke? ok lepas ni kena bina badan biar tough

asma': yup yup. thanks yaww ~