geng bas sekolah

Thursday, January 19, 2012

aku halimunan.


aku ini satu insan bernyawa. dan aku kira kamu juga insan bernyawa. aku punya hati. dan aku kira kau juga punya hati. lalu kau layan aku bagai halimunan. aku kira kau insan cukup sifat. dikurnia pancaindera. ada daya mendengar, melihat, merasa. itu buat aku jadi kecil hati. kau membuat aku merasa seperti sebuah objek halimunan yang sedikit pun kau tak nampak. aku harapkan komunikasi, kau diam membisu. bukan susah memberi respon. aku kenal kau bukan sehari dua. padahal kau luar biasa mesra dengan yang lain. padahal kau ada masa memberi respon pada yang lain. hati aku jadi luka. sampai kau buat aku terfikir. lebih elok andai aku bicara sahaja dengan dinding. asal aku tau, dinding memang tak punya daya responsi. 

aku dah terlalu lama diam. terlalu lama sampai hari ini aku menangis. menangis kerana terlalu rindukan sebuah persahabatan. menangis kerana sahabat mengibaratkan aku halimunan. 

9 comments:

farhana | selamat said...

be tough mas! ^_^
you're not halimunan.

KURARIMMBA said...

sometimes, some relationship need a rest. maybe kehalimunan kau ni ibarat satu rehat dalam persahabatan tu. yeahh... be tough. :)

cik chopu said...

fana: tengkiu fana. at least kau still nmpak aku. hihi

cik chopu said...

kimah: dah lama sangat rest nya. tu aku belenggu tu

Amirul Hakim Mohamad said...

alor? siapa berani buat permaisuri saya nih?

cik chopu said...

amirulhakim: dua orang sahabat yg saya cintai, rindui dan manjai.

syakey said...

ce luahkann kan sahabat ko tu. :)

cik chopu said...

syakey: susah sgt nk boleh bercakap. inikan pulak nk luahkan.

cik chopu said...
This comment has been removed by the author.