geng bas sekolah

Wednesday, December 28, 2011

study week bermula!


adios langkawi and hey again utp.

hey again study week dan tak lama lagi muncul si exam week. mak ajak melancong untuk kumpulkan study spirit dalam ketulan daging dan tulang supaya aku tak bermalas malasan untuk meraih best marks. tiga hari tinggalkan utp, dah rasa macam setahun tak balik sini. hebat hebat.

banyak fakta aku raih sepanjang aku bercuti. sini aku kongsi.

#1 - kalau ada yang pernah naik cable car @ langkawi, mesti tau bridge dekat atas gunung tu. gayat tak gayat sampai abang aku tak berani nak pegang apa benda pun. dia kata takut shaking. lol. masa aku naik tu, ada satu family dari klate. satu pakcik tu tibatiba bersuara lebih kurang macam ni la. 'ni baru jambatan dunia, tinggi sikit pun dah takut. titian sirat dekat akhirat, macam mana lah'. terkesima aku satu keluarga. tabik la pokcik. kira beruntung sebab pergi holiday ada jugak dapat something yang berharga macam ayat pakcik tu.

ni haa jambatan tu

#2 - aku rasa aku taksub sangat dengan nasik sampai jadi tak keruan bila sehari tak jumpa nasik. mak cakap patut gantung periuk nasik je kat leher aku. haikk, sampai macam tu sekali?

#3 - abang aku adalah insan yang sangat tak matang. 24 jam gelak. yang lebih menghairankan, aku mesti follow gelak sekali walaupun aku taktau di mana lawaknya. err.

#4 - tumpang tanya, orang langkawi masak memang lambat ke? semua restoran yang aku pergi, servis lembab gila. sorry to say tapi itulah hakikatnya. nak kata ramai customer, hmm nampak macam ramai angkat kaki je. mungkin kami yang salah pilih restoran kot.

#5 - jeti langkawi memang dah cantik sangat. dah macam kl sentral. last time aku pergi bak kata mak, takda apa pun sana. 14 tahun lepas. memang lah kan. tapi aku tak tau apa function dia bina kaunter untuk teksi walhal dia suruh deal sendiri dengan driver teksi. kejadahnya? dan lagi servis dia tak berapa nak efektif sangat. menurut pandangan aku lah. tapi uncle teksi semua baik belaka. dan paling penting bukan jenis ambik kesempatan caj mahal mahal.

#6 - kalau nak pergi mangrove tour langkawi, digalakkan datang ramai2. dalam 10 orang ke, baru berbaloi. sebab satu bot memang harga sama tak kisah la berapa orang dalam tu. kami yang rugi sebab naik 4orang je. dan ambik pulak pakej yang tak pergi andaman. sangat tak seronok. kalau pergi ramai2 boleh share money, ambik pakej paling mahal, rm400 rasanya. yang tu macam best sikit. dapat ronda banyak tempat.

aku rasa kena duduk seminggu baru habis satu langkawi aku terjah. hihi. dan sekarang aku kembali hadap buku dan tunggu kertas putih datang sergah aku.

10 comments:

Asma :D said...

Awainya stdy week, dah nk hbes sem ke?

cik chopu said...

asma: memang pun. 23 jan dah start sem 3. ngee

wannurfazrini said...

perghhh pnjang gila jambatannya. mahu tak terketar2 lutut . takpe. leh prektis apa yg pakcik tu ckp :P

syakey said...

amboih,sakan kau mas bervacation dulu baru berstadi week.

kuikuikui :P

cik chopu said...

faz; haa tau takpe. dah lah sejuk sangat kat puncak

cik chopu said...

syakey; hehe haruslah begitu. baru semangat.

KURARIMMBA said...

tak ambil gambar dengan pakcik tu? sempoiii

SAYA BUKAN SAMDOL said...

cik chopu. ALL TH BEST, dean list tau :D

cik chopu said...

kimah: ada gamba dia. tapi gamba dari belakang. curi snap. hihi. admire kot

cik chopu said...

sbs: aminnnnn. tengs yaww ~