geng bas sekolah

Wednesday, November 23, 2011

kahwin? belum.


*tiba tiba aku rasa post ni annoying gila*

dari semalam bawak ke hari ni, telinga aku ni asyik dengar kawen kawen kawen. haih. mula mula ustazah sentuh hal kawen. hal poligami. hal wife-to-be, husband-to-be, parents-to-be yada yada yada. tu belum campur topik sembang petang bersama classmate. haa memang tak berpenghujung dengan topik kawen. lepas tu semua nak andaikan aku yang dah berkahwin kelak. ish ish ish.

aku cakap, aku nak mak pilihkan. tapi mak nak aku pilih sendiri. tapi aku berkeras, aku nak mak pilihkan jugak. cewahhh, cakap as if esok nak kawen dah. foundation pun tak habis lagi. yang pasti aku taknak bapak pilih. nanti dia pilih yang sama geng dengan dia, senang ajak ngail. tak habis habis topik ngail ngail ngail. haih.

haa berbalik pada topik asal, maka semalam masa usrah pun sentuh bab perempuan jugak. atau lebih ditekankan, bab kawen. serius-ly, dengan pemikiran aku yang masih dipenuhi kamen rider dan yang seangkatan tentera dengannya ni, susah nak adapt hal nikah kawen ni. bukan nak perasan muda sangat, tapi memang muda sangat pun. tapi mek kawen umur 13, errrr.

otak oh otak, moga moga kau jangan serabut sangat pikir hal ni. esok ada test, konfem tak keluar soalan nikah kawen. better fokus pada benda yang sepatutnya. hihi. jangan nak menggatal sangat.

kawan aku tak habis habis membayangkan aku yang dah kawen kelak. tak kurang juga yang membayangkan dengan siapa aku kawen kelak. haha aku pun tak tau, apetah lagi kalian kan.


10 comments:

Adibah faizah said...

sume orng asyik crita pasal kwen muda je skrang ni.

syakey said...

ajak aku eyh g knuri nanti. :P

cik chopu said...

adibah: haha kau pun nak join kawen muda ke ?

cik chopu said...

syakey: ehh ofcos lah. masa tu la nk kenal2 blogger semua. ngeeee

ceritaku MEMORIKU said...

topik kawen tu macam makanan harian
je aku rasa. aku rasa nak kawen awal sebab malas belajar.cetss.haha
-na'dz

cik chopu said...

nadz; alaa nape dah tak jadi anon. hehe. aku takut nak kawen.

WANYellαyαli said...

HAHA. klu dh msuk alam mcm ni, maksud aku lepasan sekolah memang otak mula gatal sikit :P

D-SIM said...

haih, macam nak dapat rasa nasi minyak jea, haha

cik chopu said...

wany; tak. otak aku suci lagi. ni gara gara topik asek diutarakan je. hihi

cik chopu said...

dsim: yang pasti bukan nasik minyak aku