geng bas sekolah

Monday, August 1, 2011

ramadhan al murtabak ??


ramadhan al mubarak, bukan ramadhan al murtabak.

maka diingatkan bulan mulia ini bukanlah bulan di mana kaki melangkah pantas ke bazar ramadhan tapi mula longlai saat diajak bertarawih. bukan juga bulan di mana perut bersuka ria menikmati muatan lebih tatkala azan maghrib berkumandang. bukan juga bulan di mana siang hari menjadi sangat tak produktif dan hanya dipenuhi dengan berenang-renang di atas katil. hargailah sebulan penuh berkat ini sebaiknya. agar kita tak terlepas nikmatnya bercinta dengan yang namanya ramadhan.

ahlan wasahlan ya ramadhan :)

17 comments:

wannurfazrini said...

selamat berpuasa mas :)

Hafiz Ibn Zulkifli Al-Selangor'iyye (Хафиз Ибн Зулкифли Ал-Селангоръиыые) said...
This comment has been removed by the author.
Hafiz Ibn Zulkifli Al-Selangor'iyye (Хафиз Ибн Зулкифли Ал-Селангоръиыые) said...

Oh...
Masih lagi ngan makan die tu...`

cik chopu said...

faz; yeah. selamat berpuasa jugakkk

cik chopu said...

bolis; cehh. aku sedang cuba kawal nafsu lah ni.

syahirah(: said...

rndu nk brpuase dgn kau mas!!
i miss u like org gilak..
huhu

KURARIMMBA said...

salam ramadhan daripada saya, yuna, yang berada di melaka =)

Amirul Hakim Mohamad said...

rindu makan murtabak dengan mas idayu! ahaha

Kapten Atok said...

siang hari bekerja dengan tekun ler... opsss... aku komen time kerja

cik chopu said...

syahirah: rilek rilek. tak lari gunung dikejar. sooner or later insyaAllah kita jumpa. wee :)

cik chopu said...

kurarimba: cis yuna lah sangat. haha. salam ramadhan ~

cik chopu said...

amirulhakim: haha. uncle murtabak, sini la belanja den ~ ~

cik chopu said...

kapten atok: haaaa ~ tak produktif sungguh. komen la masa lunch hour. weee

Amirul Hakim Mohamad said...

haha dah belanja.tunggu mas je blanje akim.ahakkk

cik chopu said...

amirul hakim: haha, satu hari kelak, for sure tapi tak janji. muahaha

qeen.3c said...

tolong laa jangan ponteng puasa! ;P haha. selamat berpuasa kawan! :D

cik chopu said...

qeen: mana ada ponteng. aku budak baik tau. kalau tak cukup sebulan tu, kes lain kan~ weee