geng bas sekolah

Monday, June 27, 2011

menghitung hari.


maka, setelah sebulan lebih terperap di sini, sebulan lebih tak balik rumah, baru minggu ni jiwa menggedik nak feeling feeling. homesick lah, ingat rumah lah, rasa dah lama tak kena buli dengan fie lah, rindu masakan mak lah, rindu bilik lah, dan yang seangkatan tentera dengannya.

punca? yeah tidak lain dan tidak bukan, jiwa dah mula sengsara dengan segala bebanan esaimen, dengan test1 yang berkuasa kuda berlari ke mari, dengan fakta minggu depan cuti sem pun bermula, muahaha. sebut cuti sem, dengar macam lama sangat je kan. empat hari cuma. ulangan, CUMA empat hari, EMPAT HARI!

sangat tak seronok. orang lain cuti sem boleh pusing satu dunia. aku cuti sem, aha dah boleh bayang dah aktiviti harian setakat empat hari tu. memang terperap kat rumah, meluangkan masa berharga bersama keluarga tercinta, dibuli fie, dan kalau bernasib baik, mak ajak shopping ke? ehem, moga moga bila balik nanti, mak dalam mood nak sopping sopping. weee ~

haih tak sabar nak balik. sekian toceh, aku nak menghitung hari.

14 comments:

Alia Zulkifli said...

tak kan 4 hari je mas?

Roza Ami Nanomiya said...

org bangla, indon pun cuti kurang2 seminggu

Scya Lollita said...

bsusah2 dahulu bsenang2 kmudian (:

cik chopu said...

alia: it's a fact alia. sadis kan? :(

cik chopu said...

roza ami nanomiya: haih jangan bikin den cemburu dan sakithati ~ ~

cik chopu said...

scya lollita: cara tipikal nak sedapkan hati kan ~

SAYA BUKAN SAMDOL said...

cik chopu janji dapat cuti kan? hehe selamat bercuti

A retarded kitty said...

saya cuti dua hari seminggu je

kekeke

ZAHIRAH IBRAHIM said...

haha semua berubah lepas jadi pelajar u.

Cik Tie Berbicare said...

hahh . Mas . what ? 4 hari ?? wuuu . sadis gila, dok umah la weh,habeskan sisa2 di rumah !

cik chopu said...

saya bukan samdol: haaa another way nak sedapkan hati ~

cik chopu said...

retarded kitty: dua hari seminggu je pun, kalau dah cuti penggal banyak hari jugak kan ~

cik chopu said...

zahirah: yes yes memang pun. kang dah masuk u kang, rasa lah. hee

cik chopu said...

nura: memang aku nak dok umah je pun. mengubat hati nan lara. hehe