geng bas sekolah

Wednesday, March 16, 2011

buku BIODATA


zaman sekolah rendah dulu, kalah artis orang beratur mintak isi biodata dalam buku bio diorang. eh bukan biologi eh, biodata. dah macam competition pulak, masing masing nak tunjuk hebat, baru lah dapat anugerah, the best bio's book of the year kan. zaman hingusan dulu, bukan ada fesbuk lagi. bukan ada kontes blogger macam sekarang en. tu je la yang mampu.

nak pikir tajuk biodata bukan main berkerut ha kening kau. setakat BIODATA SAYA, alah kekampungan sangat. nak la MY PRIVATE STORY ke, baru nampak classy sikit en. nak challenge punya pasal, siapa otak geliga cari idea kreatif [kononnya] . paling tak boleh blah, ingat power sangat la nak spekeng english en, alih alih dah bunyi bangladesh jadinya. broken english. itu pun dah boleh belagak dah. zaman dulu bukan macam sekarang, budak kecik lagi lancar spekeng dari haku.

ni lagi tak tahan, dalam biodata, bukan takat ada nama- besday- alamat- telpon jaaa. hello, ni buku biodata, bukan phonebook en. taknak kalah youu. antara yang basic:

# makanan minuman kegemaran
# besfren terkamcheng di dunia
# febret artis
# warna kesukaan

yang lebih dari basic paling tak tahan:

# musuh ketat
# jiran terdekat
# minyak wangi febret
# jenama kasut

ha memang semua benda kau tau lah. pendek kata, kalau nak cari bini, pegi mintak buku biodata jaa, kau tau lah inside outside si gadis tuh. adoii, zaman tok kaduk dulu, memang bantai gelak lah kalau dikenang-kenang. gelak pun tak pandai cover. jatuh longkang pun tak rasa apa. tough betul. sekarang je dah reti emos emos sikitt. heee. mak, saya dah besar !


at least aku tak girly macam nih [tandaseru]

10 comments:

fieya said...

haha, lawak la.
dulu suka gak tulis my biodata sampai bercolourful betul buku tu :D
ha ha

wannurfazrini said...

hahaha , adui teringat sungguh . btw aku simpan lagi buku bio's yang aku kutip dr korang . :P

colourful lagi tau buku aku tuh :p

Myrul Afiz-iyye (Amirul Hafiz Zulkifli) said...

Maka, letak buku tu bawah meja kelas lepas tu kene bace ramai-ramai dengan Awong nyanyikan lagi isi buku tu...~

cik chopu said...

fieya: haha memang ah. habis kaler magic jadik mangsa en

cik chopu said...

faz: haha ada lagi eh. baguih betul. aku pun ada lagi. tapi malu nak jenguk balik.

cik chopu said...

myrul: ni kes kau nak up buku aku ke buku zati ha? korang memang kejam en, sukasuki usik barang kitorang

The Sharkox said...

mas, sakit mata betoi tengok budak gedik 2 ekor tu..hahaha

cik chopu said...

sharkox: haha ye eh? apalagi tunggu, tutup mata sekarang! :D

Cikgu Fikri said...

yeah...
fiq pown suka tulis buku biodata dulu..
huuhhuhh :)

cik chopu said...

cikgufikri: oh, ingatkan perempuan je suka. hee