geng bas sekolah

Wednesday, February 2, 2011

hello tag,

dah lama jugak tak main tag tag ni. maklum la sahabat yang suka tag aku dah bubarkan belog dia. wah sangat sedih~ cikgu bm ku sayang, maafkan saya, tatabahasa agak berterabur lately ni. apepun, trimas daun ketumbar buat farah yang sudi tag tag haku.

jadi inilah arahannya:"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

amboi, arahan bahasa omputeh. taknak kalah tu.

duapuluhlima tentang hamba:

satu: seorang manusia yang tinggal di planet bumi
dua: i am proud to be a MUSLIM
tiga: ada emak, bapak dan juga seorang abang
empat: saya pemakan berkaliber
lima: kuning adalah musuh tradisi
enam: i am a girl, bagi yang tidak tahu
tujuh: gerunkan si petir, kilat, halilintar dan yang sama waktu dengannya
lapan: akan kantoi kalau buat hal hal negatif jadi jarang buat
sembilan: susu bikin aku mual sekali
sepuluh: masa kecil bercita-cita nak jadi ustazah dan pramugari ~ bagaimana ya?
sebelas: saya sangat menggoda ~ awww ~
duabelas: menggilai kanak-kanak
tigabelas: belum berumahtangga, belum pernah jadi janda, belum pernah jadi bonda
empatbelas: takreti pakai heels jadi aku pilih sneakers
limabelas: hampir meninggal dalam kandungan mak sebab degil sangat taknak keluar
enambelas: sedang berpeluh peluh menanti result spm ~ doakan saya
tujuhbelas: akan muntah kalau terlalu beremosi
lapanbelas: maha payah dalam membuat keputusan
sembilanbelas: tak berapa nak romantik sangat
duapuluh: joget joget adalah hobi sihat yang saya miliki
duapuluhsatu: benci kuku panjang
duapuluhdua: kawan selalu tipu sebab aku mudah tertipu
duapuluhtiga: tak pernah minat langsung dengan si harry potter itu
duapuluhempat: saya sangat mencintai diri saya sendiri
duapuluhlima: saya makhluk yang pemalu ~ pemalu kan saya?

sekian, wabilahitaufik walhidayah,
jangan merempit,
jangan buat jenayah.

siapa baca, anda automatically ditag. tiada paksaan.


2 comments:

ZAHIRAH IBRAHIM said...

Ahaha, patutnya i kena buat tapi tak pelah en, dulu i dah buat. Ayat2 you unique ;) langsung tak copy or mengedik ke hapa ke

cik chopu said...

ooh, takpe takde paksaan pong. jgn puji2, saya mkhluk pemalu *tersipu sipu* :) tengs btw !