geng bas sekolah

Monday, January 31, 2011

bukan main lagi gelak ya,


aku jadi hairan tengok perempuan bertudung labuh di satu ipta ni. manis memang manis. ayu memang ayu. nampak sopan sangat sangat. dari jauh la. dalam hati aku, 'alahai, muslimah sejati ni'. tup tup bila lalu depan aku, gelak bagai nak gila ha, berirama betul dia punya gelak. aku pulak jadi malu tengok diorang gelak. bukan main lagi seronoknya. kalau hati aku boleh geleng geleng, bukan kepala aku je yang menggeleng. aduhai aduhai. dan aku ingat satu group tu je yang otai sikit gelak sampai pecah gegendang telinga aku. tup tup barang 60 saat lepas tu, datang lagi satu geng punya gelak yang sama. apa diorang ni ada kelab gelak sedunia ke ?

kalau yang aku jumpa tu tak pakai ala ala muslimah sejati, tak de la aku heran pun ko nak gelak sampai high pitch sekalipun. aku pedulik hape. sebab rasanya pakaian kita mencerminkan siapa diri kita. malu la malu. lagipun sayang la kak, gelak besar sangat, ilmu habis keluar, rugi rugi.

faktaharini: misi 2011 untuk tidak subuh gajah lagi berjalan lancar setakat ni. alhamdulillah :)




4 comments:

KURARIMMBA said...

cuba cari kat keliling tu tantah ada kamera "wa kena beb" ke... mcm plan pulak kejadian tu. haha

cik chopu said...

haha, xde ah. aku yakin dan pasti itu realiti sbnr.

░♥si lampu neon♥░ said...

uhhh tapi bukan senang nak senangkan hati semua pihak weh..huu..lgpun manusia kan..pasti ade kelamahannyee =)


Check it out Entri Paling Best !
# Cara Bayar Loan Melalui Maybank2u.#
# Melawat Baby Wan Aisyah Zahra.#
# Paintball Games at Malaysian Paintball Academy, Siri 1.#

cik chopu said...

ha betul betul. fakta diterima. aku akui jugak tu.