geng bas sekolah

Monday, December 15, 2008

bye bye holiday :)




krabi,thailand

raya haji sudah lepas.lembu sudah disembelih.air mata aku sudah habis berderai saat ia disembelih.dagingnya sudah dimasak sup.juga sudah dimakan.sudah dikeluarkan semula juga :) tak sangka aku.lembu korban ternyata begitu enak.lebih enak dari lembu potong yang dibeli di kedai. tapi kenapa aku sensitip saat ia disembelih? kenapa airmata mesti bercucuran? wah! aku ini animal lover juga lah nampaknya. terima kasih pakcik makcik dan kanakkanak sebab gelakkan aku saat aku si photographer yang ditugaskan merakam detik putusnya nyawa lembu itu menangis teresak esak sambil merakam. terima kasih tak terhingga kepada bunda tercinta sebab tenangkan aku.betul kata mak.lembu itu terus ke syurga.hey kalian.jika ingin masuk ke syurga segera sila la kamu mejadi lembu juga.itu kata makcik aku kepada aku.haha.

saat bercuti juga sudah lepas.thailand telah aku gegarkan.binatang di songkhla zoo semua sudah aku sapa.pulau pulau indah di krabi semua aku dah tawaf.indah tak terkata tempat tuh.anak ikan buntal sempat aku pegang.nasib baik ia tak buntalkan diri masa tuh. duri dia gila tajam.monyet kat sana lucu duh.haha.sempat gak aku mandi manda kat satu sungai ni.ala ala uluyam.tapi jauh lebih jernih dari uluyam. sekali pandang macam swimming pool semulajadi.sempat gak aku cuci mata. syiok menonton tayangan perdana si matsaleh memakai bikini.lagi pulak bila si perawan boroi pakai seluar mandi semata.haha.kelaka uh. mereka ni tak kenal erti malu kot.lantak la dia.dia tak kacau hidup aku pun. after all,bilik aku jugak yang aku rindurindu.dan sekarang bilik aku beserta internet kembali jadi teman setia.holiday sudah bernoktah :)


kembali gerunkan si result


8 comments:

nazz said...

yoah!
gile besh aaa
sgtt jeless laaaa!!!!
btw, mcm gile besh!

cik chopu said...

aritu aku ajk ko jual mhal.
haha.btw,trimas nazz :)

azyansyahirah said...

wuyo touching gile cte lombu dikorbankan tu
hahah

cik chopu said...

itulah.
berbaldi airmata.
mngalahkan tengok cerekarama.
haha

CoklatChips said...

Ko dh balik ke.
Aku baru nk suh ko kim slam kat tata young dan thaksin.

cik chopu said...

haha.
dh blik la.
lmbat la ko.

syieda ibrahim said...

dah balikkan?
oh g songkla.
tak tgk aidil n rita kahwin kat sana!

hey.
dah ready ke?
result pmr nak kuar.
sama la cuak kita yek.

cik chopu said...

dh blik.hehe.
blik sini bru tau mreka kawen.
hoho.x djemput woo.
yepyep.cuak tramat sgt!