geng bas sekolah

Friday, October 19, 2012

abang's graduation


ABANG'S GRADUATION
Tarikh: 15-16 Oktober 2012
Lokasi: UTM Skudai dan yang sewaktu dengannya


Selangor-Johor or in precise Selayang-Skudai. terasa jauh sangat. sebab pertama kali.


yang dibawa: seketul kamera merah, sebuah beg polka dot merah, juga sepasang kasut merah. because I love red, obviously.


pintu gerbang convo fair UTM. jet pejuang tu ada dua ketul. seketul lagi kaler kelabu. banyak sangat booth, tercabut kaki. paling ohsem bundle lah, apa lagi. honestly, convo fair utp takkan pernah segah u lain. booth pun alahai seciput je. 


homestay we stayed in. Jalan Penyiaran Taman Universiti Skudai. ohsemm isteri tuan rumah sangat baik. btw, owner dia seorang tok kadi dan amil masjid, rumah dia sebelah je.


mula rambang mata berjalan cari bunga dengan mak. mak singgah semua kedai kott, serius penat.


[iklan semata mata]


at last mak beli jugak lily kecintaan dia ni. ada lah selit roses sekuntum dua. kalau takat nak bagi abang yang bukan mat bunga tu, baik bawak je bonsai bapak dari rumah. bagi dengan pasu pasu haa kan senang.


and guess what? ada makhluk Allah yang baik hati kasik saya red rose ini! hati gua berbunga bunga :)


and there he is, baru keluar dewan lepas kematu punggung aku tunggu acara habis dalam dewan. btw, aku seludup masuk secara haram sebab tiket dia bagi untuk parents saje, kedekk sungguh.


dan inilah hadiah si adik yang manis untuk si abang yang hitam manis. kih kih. kau jagalah gojira dan vespa ni baik baik ok.


abang with le friends


bonda senyum riang.


peluk lah kau sampai lebam.


bakal graduan UTM UTP, insyaAllah three years to go.


unfortunately, sebab bapak laju sangat nak balik, tak sempat nak ambik family photo. ada yang ni pun dah cukup kot.

hihi tak sabarnya nak grad !



5 comments:

D-SIM said...

ha'a, rasa tak sbar jugak nak gard, but there's still a long way to goooooooo T.T

cik chopu said...

dsim: haaa tau takpe. aku 3taun lagi.

syakey said...

kannn. tgk abg2 kak2 grad mmg rasa nak grad time tu jugak. haha.

weehee. insyaAllah, moga kta sempat grad. hiks

azalia hjsalleh said...

bestnya dh grad!
x sabar nk tunggu turn akhir bulan nie..
lg 3 thn utk degree plak

cik chopu said...

syakey: hihi tau takpe. aminn

azalia: haha abg yg grad, not me pun. ngeh3. wow goodluck!