geng bas sekolah

Thursday, July 5, 2012

postponed posts.

assalamualaikum wrt.

lepas berabad tak menulis, at last aku ada point nak tulis. banyak benda happened sebenarnya tapi taktau macam mana nak put into words. ayat pun dah makin huru hara. yes minggu-minggu lepas aku lebih seronok main flood-it at google plus rather than pecah otak cari idea nak menulis.

#1 UTP Sports Carnival - aku apart of volleyball team untuk CIS. main macam ketam, asyik kena gelak dengan kapten. muka hitam legam kulit gelupas, alahai. thanks to our capten, dapat 2nd runner up. okay lah sebab ramai team members yang tahap bidan terjun pun. first time main pun ramai.

#2 bapak sakit - habis game volley terakhir, CIS vs CV je, dapat call dari mak. dah la kalah, jiwa pun kacau, dapat pulak berita sedih. banjir satu UTP. mak kata bapak kena tahan wad CCU pasal jantung tersumbat. tengah busuk2 tu jugak balik rumah. thanks to suaida, hantar pi batu gajah. alhamdulillah now bapak dah keluar wad. banyak nau kena pantang tu. bapak, tolong la jangan degil.

#3 kem pemilihan biasiswa yayasan TM - alhamdulillah baru balik kem ni tadi. seronok sangat. first day tu not much pun aktiviti. ada ujian personaliti, VPI, rothwell bothwell, and macam biasa ada grouping, ice breaking, buat bendera dan sebagainya. nama group semua dari cerita tan sri pramlee. dan entah taktau siapa yang pilih, nama group aku, ANAKKU SAZALI. okay la, team members semua sporting and awesome. yang tak boleh blah skali, tadi aku mewakili group utk pidato. tau tajuk apa? 'Saya menyokong 100% poligami' haha gila. entah macam mana aku dapat strength nak bentang topik tu. memang makan diri la. haha. it went well alhamdulillah. walaupun tangan shaking, alahai hati pun macam nak terkeluar. tapi seriously, memang seronok memandangkan dah 7 tahun tak pidato. haha. jadi bidan terjun memang gila.

#4 and here I am once again, claiming how lazy I am to write, but still the entry is quite long, isn't it?

sekian toceh !

5 comments:

syakey said...

amboih 100% sokong poligami.

esok2 karang husband mintak poligami 100% sokong tak??:P

smoga bapak mas kemabli sihat! insyaAllah :)

cik chopu said...

syakey: haha sebab tu la semua taknak volunteer. harap2 takde org rakam, kalau tak mati laa. haha. amiinnn :)

Farhana Ahmad said...

haha...ok je kau berpidato... bakat dari darjah 6 tu.. wohaaa.. Anakku Sazali. at first mmg kedengaran amat pelik la kann....

SAYA BUKAN SAMDOL said...

semoga ayah hang cepat sihat :)

cik chopu said...

farhana: haha berhabuk dh bakat drjah 6 wehh. haha.

sbs: aminnn. tengs sbs!