geng bas sekolah

Tuesday, August 30, 2011

salam aidilfitri.


salam aidilfitri.

aidilfitri tahun ni, err mendukacitakan. masing2 takde mood nak beraya especially mak. gara2 kawan beliau yg ditimpa musibah, mak pun turut terpukul sebagai orang terdekat. yeah tabik mak. sahabat sejati. sahabat menangis, dia turut menangis. sedaya upaya mak tenteramkan sahabatnya. tabik mak sekali lagi. tabik bapak jugak. sokong mak dari belakang. tabik tabik.

berbalik kepada cerita raya, raya KL memang tak seseronok raya klate kan. takde kanak2 pengarang jantung aku sekalian, takde mek, takde kambing nak beraya sama. hmm, macam biasa terjah rumah tok sedara di semenyih. ternyata rumahnya jugak tak meriah macam tahun sebelum ni. tak ramai sedara bertandang. dan ternyata mereka pun sedang dirundung duka.


raya pertama takde foto raya. yang banyaknya gambar pose-gila-kamera aku aje lah. dah masing2 muka seposen dua, aku sorang muka tak sedar diri nak final exam. hmm, takpe raya kedua aku cuba tarik mereka semua bergambar gambaran. hehe.

harini saja aku dah makan 2 round ketupat di rumah, 2 round soto, 1 round rendang, 1 round mihun sup, beberapa round yong tau fu, pizza - pepperoni dan hawaiian chicken serta kuih muih. wahhh gila punya perut. bila renung2 balik, aku pun terkejut. tahun depan insaf taknak buat dah. ngeh2.

dah nampak masa depan kan kan kan? haha.

ni ha, yang paling kuat makan harini. sila larikan diri dari makhluk asing ni!

6 comments:

syakey said...

takpooo. beralih angin pulak. sementara kita ada kt klantan ni, nanti kita sampaikan salam cik chopu pd klantan yeeeeee. :P

slamat hari raya!!

cik chopu said...

syakey: lahhhh, kat kelantan. cemburu ambo. haha. baik baik, sampaikan salam kelaparan pada juadah2 sana. hehe

Cik Tie Berbicare said...

ok mas sorang besemangat , bagus :P heee
btw . tahniah turun 3 kg puasa ni >.< hehehe

cik chopu said...

nura: haha tu puasa punya cerita. dah boleh tutup kes dah. ni raya xtau naik berapa kg pulakk kan

KURARIMMBA said...

MAT AYE!!!!

cik chopu said...

apa nih apa nih apa nih? tak paham tak paham tak paham