geng bas sekolah

Monday, March 21, 2011

mak, saya dah besar !

berapa umur harini: lapanbelas

oh, bagaimana nafas baru: sungguh meyakinkan. sangat seronok menjadi aku yang lebih yakin.

imaginasi harijadi: family bikin surprise dan makan enak enak di luar dan bukan macam tahun lepas bantai beriani sepinggan besar yang buat perut aku pecah saja. dapat hadiah superb dari parents contohnya sebuah mini cooper ke, memandangkan tak lama lagi insyaAllah menggenggam lesen baru.

hakikat harijadi: mak belanja mcD tapi aku cuma makan bigmac walhal fie diberi megamac. itu tak aci yang pertama. tak aci yang kedua, mak masak percik ayam terbaik punya tapi fie dan bapak dapat lebih ketulan ayam berbanding aku. semua orang pun nak belanja aku makan sahaja as hadiah harijadi kerana aku kuat makan [?] wah senang kan kalau hangpa jadi laki aku.

apa bikin harini: have a date bersama ciktira dan cikpika. again, makan tanpa had. lepak chicken rice shop, makan nasik ayam, makan kek yang kecik kongsi bersama tapi sungguh nikmat, makan ABC, makan donat big apple. semuanya about makan, borak, jalan jalan dan jalan dan borak dan makan lagi.

perasaan: gembira tapi selang beberapa tahun lagi aku pasti tak gembira dengan peningkatan umur dek proses penuaan yang bakal menyakitkan hati hamba. maka perlu senyum sentiasa untuk awet muda :)

next post nak tepek gambar dan maybe muko den tiup lilin dalam video. nak tengok katun tiup lilin ? nantikannya ~ sekian tocheh!




8 comments:

syahirah(: said...

lagi lagi makan makan makan.
haha.ayat sape?
huhu

wannurfazrini said...

selamat hari jadi mas . em em . dah 18 kan ? dah dewasa :D

cik chopu said...

syahirah: ayat siapa lagi kalau bukan bolissss. hehe.

cik chopu said...

fazrini: tengs faz. tak lama lagi giliran kau pulak. dewasa? makin kanak kanak ada

anis kristal said...

mas selamat hari besar.kita dah sewasa.haha

cik chopu said...

anis: yeah, kita dah lapanbelas. dah boleh tengok movie >18 tanpa waswas. haha

anis kristal said...

hahahaha.tu yang best tu mas ! jahat ;p

cik chopu said...

anis: bukan jahat la, nakal. hehe.